Sunday, June 12, 2011

Dalam Untung Ada Rugi

Rotex kete aku dah mati 7 Apr 2011. Merata kete tu aku pandu, ke utara, pantai timur, selatan dan barat. Tiba-tiba aku ditahan JPJ Muar pd 7 Jun. Baru aku sedar rotex dah lama mati. Sedih aku kena saman. Tunggu msk mahkamah bulan 9.


Salahkah aku? Bukan aku sengajakan tp tak sedar? Patutnya maafkanlah. Aku terima saman dgn berat hati. Alang-alang dah kena saman, aku biarkanlah dulu kete tu bergerak tanpa rotex.

6 comments:

ybs said...

selama2 pon bole kalau ko taknak baharui roadtax tp ko jgn gune jalanraya bertar ler, ko gune jalan denai jer.....

hehe

jm said...

macamane roadtax pun ko tak tengok tarikh mati.agaknya masuk kete, start n jalan.bizi beno nampak zan

mpmn said...

ybs...

aku ingat nak guna jln cara free je. kualiti jry pun teruk skrg ni. lebuhraya pun bertampal2. lepas tu suruh org byr roadtax.

mpmn said...

jm..

itu menunjukkan aku mmg sibuk bangat. satu lagi menunjukkan berapa lama kete aku tak dimandikan. kete cikgu berkilat2 tp kete gbnya berdebu, kelam je. dah le kete warna hitam.

tokek gekko said...

bayo aje le saman tu.....kalu tak nak ambil road tax...buat jalam sendiri....

satu lagi kalu berani buat road tax palsu.....tapi den tak jamin. heheheee.....

mpmn said...

tokek..


aku pun fikir gak nak palsukan roadtax tp aku tak ada kepandaian. satu lagi kerana aku ni rakyat Malaysia yg baik. hehehe