Sunday, March 21, 2010

Kembara 3

tak panas pun
relak kejab
menguji kepanasan air

kolam air panas b
dari jauh

sebelum balik semula ke Pahang, aku bawa semua anak-anak ke hot spring kg Lada. Tempatnya berdekatan dgn kg aku dan masih lagi dlm daerah Rembau. Jadi di daerah Rembau ada 2 hot spring. 1 di Pedas (berbayar) dan 2 di Kg Lada percuma.

Bagusnya tuan tanah ini telah bermurah hati untuk membenarkan sesiapa juga mandi di sini dengan percuma. Ia mengharapkan saham akhirat dari keuntungan dunia yg tak memberi manfaat di kemudian harinya. Dengar cite, anak-anaknya nak mengenakan sedikit bayaran tapi tidak dipersetujui oleh bapanya. Susah nak cari orang yg begini zaman sekarang ni.

Tempat ini sentiasa dikunjungi oleh mereka yang berkepentingan, seperti menghidap penyakit kulit dan lain-lain. Siapa yg nak mandi free bolehlah dtg ke sini.

8 comments:

ybs said...

ketumbuhan kat belakang aku tu bole ubat guna air panas ni ke?

hehehe....

mpmn said...

boleh cuba, manalah tahu terus msk semula ketumbuhan ko tu.

Teja said...

harus ybs trlentang dlm kolam tu klu nk ubatkn mende tu, hehe

mpmn said...

teja..

tahan ke ybs tu? dia kan suami manja.

jon said...

ybs jgn masuk nanti kolam tu jadi beracun! sb banyak sangat ketumbuhan...hehe

mpmn said...

jon..

ko nak msk gak ke? pulau di sana tak ada kolam gini. tp di ganu sendiri tak tahu

zorro said...

ybs tu kalu masuk rendam dlm kolam tu bukan ketumbuhan tu hilang,tapi terus jadi masak kematu.

meh sini aku zaaapppp ketumbuhan tu dgn pedang aku ni.

kehkehkeh.

mpmn said...

zorro..

hg ni pernah asah tak pedang tu. aku takut dah tumpul. tak berenti aku tgk, asyik zapp je.

ybs n teja pun zapp gak kebelakangan ni.