Friday, July 31, 2009

Padamu aku berserah

Selsema babi dah menyerang negara kita dgn hebat. Mana kita nak lari. Anak aku di Politek JB telah diarahkan cuti seminggu. Sekrg sdg berehat rmh maklongnya di tmn perling JB, seorg lg anak aku di sm teknik sepang pun diarahkan plg dan berehat di rmh. teruk dah kita ni. tp besok sek aku buat hari keluarga di air keroh melaka. ni yg aku risau. melaka dah ada kes kematian. tak pegi tak patut. lg pun duit dah byr. tawakal dan berdoa jelah. tgh fikir nak pakai topeng. boleh ke gitu?

6 comments:

ybs said...

pirzan,

apa pakai topeng pulak? kau pakai purdah jer lagi bagus....hehehe

mpmn said...

nanti org igt aku prpn, kena terkam baru pdn muka aku. Hehehe

mpmn said...

nanti org igt aku prpn, kena terkam baru pdn muka aku. Hehehe

zaijb said...

di saat2 begini dan di kawasan yg terbuka sepatutnye kita perlu memakai mask dan juga menjauhi kawasan yg sesak utk mengelak dr jangkitan... kekadang saya nie pun degil juga masih on and off pakai mask kat hospital...
harap dijauh kan itu semua, dtg keje utk membantu pesakit bukan dapat penyakit huhuhu...

Kembara Kelana said...

kau pergi jer jan...kalau dah sampai masa kau kena , kau duduk dalam bilik pun kena...doa dan buatlah persiapan apa yang patut

mpmn said...

zai... org hospital tak apa. doktor dan ubat2an sentiasa ada. ada topeng free tak?

kk...aku ni ingat pesanan nabi. kita patut menjauhi kws wabak dan org yg kena jgn bercampur dgn org yg belum kena.