Thursday, October 29, 2009

Agenda Tersembunyi

Aku baru je menonton filem omputih (hollywood) di tv2. Yg aku menyampah dan geram kerana filem ni memburuk2 org Islam. Yg jahat, yg ganas org Islam. Yg baik, yg sopan, yg kuat org kafir.

Patutnya org yg duduk di kementerian penerangan ni kena peka dgn benda2 ni. Apa sahaja filem yg kelihatan memburuk2 imej org Islam dan negara Islam, haramkan aje.

Siapa lagi yg hendak membela agamanya kalau bukan penganut agama tersebut dan org yg diberi kuasa melaksanakan hukuman. Hukum filem2 yg berniat jahat.

12 comments:

noris said...

mpmn,rajin juga kamu tengok tv.Saya kadang2 sempat tengok berita saja.macam2 kerja rumah nak di bereskan.biasalah perempuan....
macamana kes sms kamu ?dah beres...

Faris said...

MPMN,
Wah, ko pilih template yang sama dgn aku. Ko pun minat template ni juga ke?

mpmn said...

noris..

aku ni mmg hantu tv. susah betul aku nak buang tabiat ni. dulu aku langgan cannel movie. aku terpaksa tutup, tak jadi keje. lepas satu, satu. jgn ikut tabiat aku ni. sms tu no futher action. syp gitu je. tp aku boleh agak sapa pya keje. bkn cikgu n staf aku. aku syak pekerja swasta. dia org bengang aku tegur cara bekerja. aku pun bengang gak, tgk asyik melepak je.

mpmn said...

faris..

aku tak sangka pulak pilihan aku sama dgn ko pya. tp tak pe. adatlah anak murid ikut tok guru.

sbnrnya aku minta juruteknik komp sek tlg set kan. aku buat tak jadi.

mcm mana nak masukkan sign in?

rozita said...

Eh sama pulak kita pirzan... i pun tgk cerita tu.Mula tu mcm best je... memang best la...i minat hero tu. Tapi bila dah towards 2/3 i pun jadi mcm u. Tertanya2 why crite ni boleh lepas tayang bila dah terang2 memperlihatkan org kita lak yg jahat. Terbakar gak hati ni.. terus tak jadi tgk sampai abis... rasa terhina pun ada...ape ke pekak dan buta org2 yg ade kuasa ni!!! Bodohnya kalau org tu jugak adalah orang kita!!

Faris said...

MPMN,
Juruteknik ko tak pandai ke nak masukkan signin ke? Yang tu kena pergi kepada coding editing pada xml fail. Complicated sikit, kalau aku jelaskan secara bertulis takut ko tak faham dan tak jadi buat. Ko dtg hands-on dgn aku ajelah nanti.

Kembara Kelana said...

lain macam blog kau ni jan...pandai dah kau ni, kau pun dah nak masuk pro blogger...? tahniah tahniah

Anonymous said...

kalau tak buat template seperti ini tak pro ke?

mpmn said...

ita...
tak sangka u pun tgk film tu n mnt hero tu. i tak mnt hero tu, sbb tak nmpk pun dia lwn. tgn dia je yg nmpk bersilg2. ape blh buat ita, kita tak de kuasa utk membakul sampahkan film mcm tu. yg ptg kita sama2 membenci. u kan baik dgn dato fadzilah kamsah. mintalah dia sampaikan pd phk2 berkaitan.

itupun kalau dia berani. dia pun nak jaga periuk nasi.

mpmn said...

faris...

j.teknik sek aku tu dah buat sign in. tp dia buat pd bookmark. masalahnya komp sebuah tu je yg ada sign in. komp lain tak ada. nanti aku suruh dia buat lain.

kalau aku turun kajang, jika free aku cari ko. aku nak kutip byk2. biar tercongang2 kk n ybs. hi..hi..hi..

mpmn said...

kk..

aku belum pro lagi. amatur pun tak cukup masak lagi. aku ni ibarat padi bkn lalang tau.

mpmn said...

anony....

tak semestinya bila buat perubahan mcm ni pro. cuma ilmu tu ada peningkatan. kalau tak ubah pun, tp ilmu byk n mmg boleh buat lebih dari yg ada pro juga. cuma org tu ada ilmu tp tak amal.